pogoda

czwartek, Kwi 25 2013

 „Hibia” jest kupażem dwóch szczepów winorośli.  W nosie wyczuwalne aromaty ananasa, grejpfruta, gruszki, melona, kwiatu jaśminu. W ustach dobra struktura oraz zrównoważona kwasowość dająca odczucie świeżości. Wino doskonałe do drobiu, wieprzowiny oraz ryb. 

rocznik: 2011
kategoria: wino białe wytrawne
odmiany: Bianka 50%, Hibernal 50%
zaw. alk.: 13 % vol
kwasowość: 6,8 g/l
cukier resztkowy: 0,9 g/l
butelkowanie: 09.08.2012; 660 butelek
zbiór owoców: 01 i 08 października

dostępne w sprzedaży

piątek, Kwi 19 2013

 W 2012 r. wino zdobyło srebrny medal w „Konkursie Polskich Win” na międzynarodowych targach  „ Enoexpo 2012” za wino czerwone.
Wino zrobione z odmiany Regent (krzewy 3 letnie), zawartość alkoholu 12 %, całkowita kwasowość pH 3,8
Barwa ciemnorubinowa z fioletowym refleksem, w nosie jeżyny , wiśnie, czerwona porzeczka, usta aksamitne, gładkie: dojrzałe wiśnie, czarne jagody, wyraźne taniny przy umiarkowanej kwasowości; wino elegancko „skrojone".

czwartek, Mar 14 2013

 Wino powstało z połączenia trzech szczepów: Gewurztraminer, Palava, Hibernal. W nosie dominują kwiaty róż i owoce mango. W ustach gładkie, równe i apetyczne. Duży udział vitis vinifera spowodował, że wino uznane zostało najlepszym białym winem Małopolskiego Przełomu Wisły podczas Święta Wina Janowiec 2011.

Wino uzyskało znak jakości „Karta Win” regionu Małopolskiego Przełomu Wisły
Wino zdobyło Srebrny Medal Grand Prix – Winobranie 2012 w Zielonej Górze

Wino niedostępne - zapas wyczerpany

czwartek, Mar 14 2013

 Tydzień maceracji wydobył miękki owoc i korzenne tło. Czysto utrzymane, w stylu odmiany. Jest papryka, czarny pieprz, jagody, wino o „ciepłym” owocu, ma przy tym też pikantne klimaty. Wino uzyskało brązowy medal w konkursie polskich win Enoexpo 2010

Wino niedostępne - zapas wyczerpany

Strona 2 z 2